Nu kan landboforeningsformand også søge om et minivådområde
Udgivet d. 20-08-2024 | Sabrina BrohusDe nyeste ændringer i minivådområdeordningen gør, at Hans Gæmelke, formanden for Djursland Landboforening, nu også har mulighed for at søge om et minivådområde. ”Jeg synes, at det er rigtig godt, at endnu flere har fået muligheden for at søge om et minivådområde. Jeg vil da gerne opfordre alle mine kollegaer til at se på mulighederne på deres ejendom”.
Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening, planlægger at indsende ansøgning om tilskud til to minivådområder på hans bedrift ved Ørsted. Formanden har ikke tidligere kunnet søge til et minivådområde, men det har Landbrugsstyrelsens seneste ændringer i minivådområdeordningen lavet om på.
”Jeg synes, at det er rigtig godt, at endnu flere har fået muligheden for at søge om et minivådområde. Jeg vil da gerne opfordre alle mine kollegaer til at se på mulighederne på deres ejendom”, lyder det fra Hans Gæmelke.
Ændringerne betyder helt konkret, at de oplande, hvor man siden Vandområdeplanerne blev indført, ikke har kunnet etablere minivådområder, nu er sat sammen i oplandsgrupper. Er der ét af oplandene i gruppen, som har et indsatskrav, kan alle søge om at etablere et minivådområde. En anden ændring i ordningen er, at det ikke længere er et krav, at 80 procent af et minivådområdes drænopland skal udgøres af omdriftsarealer - fremover er det blot et krav, at 80 procent af minivådområdets drænopland udgøres af landbrugsarealer. Derudover bliver ordningen fremadrettet toårig og gælder for ansøgningsrunderne i 2024 og 2025.
Du kan få gratis hjælp til at søge om tilskud til etablering af et minivådområde, samt gratis hjælp til at planlægge og designe dit minivådområde hos udtagningskonsulenterne. Hvis du ikke allerede er i kontakt med en udtagningskonsulent, er det en god idé at kontakte én nær dig allerede nu, da årets ansøgningsrunde slutter den 30. september.
Find din udtagningskonsulent HER.