Tips, tricks og inspiration til dig der bruger InterCount

Udgivet d. 08-07-2024 | Sabrina Brohus

Guide: Kort og godt om moms i InterCount – få en kort indføring i, hvad der er allervigtigst, når du arbejder med moms i InterCount.

Debitorafstemning og Kreditorafstemning
Dit fokus skal være at afstemme, om den beregnede ultimo saldo stemmer.

Det betyder, at du skal tjekke, om den beregnede ultimo saldo rent faktisk stemmer med det, du har til gode hos dine kunder eller det, du skylder hver af dine leverandører.

Private andele og egne produkter
Dit fokus skal være, om du har taget en eller flere varer hjem fra din virksomhed til privat forbrug. Hvis du kan svare ja til det, betyder det, at du skal have reguleret for moms på de varer, der er taget hjem til privat forbrug. Det er vigtigt, at det sker i den periode, hvor varen er hjemtaget.

Dette er kun relevant for personlig ejede virksomheder.

Salgsmoms og Købsmoms
Dit fokus skal være afvigelser mellem den beregnede og den bogførte moms. Det betyder, at du skal vurdere, om det er rigtigt, hvis der er en afvigelse.

Er det ikke rigtigt, skal du rette kontonummer – sandsynligvis til en konto uden moms. Er det rigtigt, skal du skrive en momskommentar, der forklarer afvigelsen.

Indberet moms
Dit fokus skal være din samlede momsangivelse for perioden. Du kan overføre dine momstal direkte til SKAT, eller du kan indberette via TastSelv.

Kvittering
Dit fokus skal være, om afslutningen af moms er gået godt.

Hvis du overfører til SKAT, og der er kommet en fejl retur, skal denne rettes, før du overfører igen. Anvender du TastSelv, skal du indberette din moms hos SKAT.

Efterangivelse
InterCount beregner selv, om der er grundlag for en efterangivelse. Der skal laves en efterangivelse, hvis der er bogført en faktura i en periode, hvor momsangivelsen er låst.

Du skal igennem det samme forløb ved en efterangivelse og en almindelig moms. Du skal lave efterangivelsen, inden du laver den næste almindelige moms. Dine afstemte markeringer fra debitorer og kreditorer er gemt fra den almindelige moms. Markeringen er fjernet ved den eller de debitorer og kreditorer, der er påvirket til efterangivelsen.

Seneste nyheder
Kom på bedriftsbesøg hos deltidslandmand Lars Kjær… Læs mere
Love og regler for traktorer og landbrugsmaskiner Læs mere
På Djursland er der stor interesse for lavbundspro… Læs mere
Nye regler for registrering af brugere af køretøje… Læs mere
Tips, tricks og inspiration til dig der bruger Int… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev