Så er det tid til økologernes årsmøde i landboforeningen

Udgivet d. 19-01-2024 | Sabrina Brohus

Økologiudvalget i Djursland Landboforening inviterer til årsmøde på landbocenteret den 31. januar, hvor blandt andet ESG-rapporten er på dagsordenen.

 

Økologerne på Djursland inviteres onsdag den 31. januar til årsmøde på landbocenteret i Følle. Mødet starter kl. 19.00, og aftenen indledes med en beretning af Økologiudvalgets formand Mikkel Juhl Nielsen, hvorefter der vil være valg til udvalget.

På valg er: Martin Vetter Jensen og Christian Vingborg. De øvrige medlemmer af udvalget er: formand Mikkel Juhl Nielsen, Niels Røjkjær og Jens Andersen.

Efter formandens beretning og valg er der indlæg fra Mikkel Møller Østerhaab, planteavlsassistent Djursland Landboforening, som vil gennemgå et konkret eksempel på beregning af CO2 ved hjælp af ESGreenTool værktøjet. Opgørelsen af CO2 værdien sker uafhængig af ESG rapporten, men beregningen af CO2 værdien indgår i en ESG-rapport.

ESG står for: E: Environment (miljø) S: Social (sociale forhold i virk., dyrevelfærd osv.) G: Governance (ledelse) og viser virksomhedens niveau og muligheder til at efterkomme krav fra det omgivende samfund omkring klima, miljø, virksomhedens relationer til omgivelserne samt virksomhedens evne til at sikre økonomisk robusthed. Disse krav er og bliver mere og mere synlige indenfor landbruget. Arla stiller i dag krav til deres leverandører, hvor mælkeafregningen afhænger af graden af bæredygtighed. Danish Crown og visse foderstoffer arbejder på at kræve noget lignende af deres leverandører. Alle landmænd vil på sigt (1-3 år) blive mødt med krav om opgørelse af CO2 og ESG-rapportering fra samhandelsparterne og efterspørgslen er allerede eksisterende i den finansielle verden for de større bedrifter.

Herefter vil Henrik Østergaard Nielsen, som er økologi- og planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, fortælle lidt om aktuelle emner indenfor økologien.

Alle interesserede er meget velkomne. Vi gør opmærksom på, at kun aktive medlemmer af Djursland Landboforening har stemmeret, og at udelukkende medlemmer med økologisk autorisation er valgbare til det økologiske udvalg.

Seneste nyheder
Besøg fra Europa-Parlamentet Læs mere
Urimeligt at skulle tilpasse sig med så kort varse… Læs mere
Landboforeningen inviterer til bedriftsbesøg hos S… Læs mere
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev