Nyt medlem i landboforeningens Svineproduktionsudvalg

Udgivet d. 17-01-2024 | Sabrina Brohus

Tirsdag aften blev Niels Hvid Greve valgt ind i Djursland Landboforenings Svineproduktionsudvalg, da udvalget afholdte sit årsmøde på landbocenteret i Følle. Jens Hjort Jensen blev genvalgt og fortsætter derfor endnu en periode.

Formanden Thomas Olesen bød de godt 30 fremmødte velkommen, hvorefter han aflagde sin beretning, som blandt andet redegjorde for den aktuelle økonomi i svineproduktionen, hvor 2023 har vist sig fra den gode side, i særdeleshed med et godt bytteforhold i produktion af smågrise. Men også relativt stabile noteringer på svinekød understøttede økonomien for slagtesvineproducenter. Derudover vendte han de aktuelle landbrugspolitiske vilkår med særlig betydning for svineproduktion.

Derefter blev der åbnet for debat, hvor forsamlingen havde en længere drøftelse af halekupering og den merafregning, der kan forventes ved at undlade at kupere halerne. Forsamlingen kom også ind på de erfaringer, den enkelte i forsamlingen havde i forbindelse med det at kupere halerne på smågrise.

Seneste nyheder
Besøg fra Europa-Parlamentet Læs mere
Urimeligt at skulle tilpasse sig med så kort varse… Læs mere
Landboforeningen inviterer til bedriftsbesøg hos S… Læs mere
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev