Bedriftsbesøg på Aarhus Universitets forsøgsstation på Gl. Estrup

Udgivet d. 27-05-2024 | Sabrina Brohus

Økologiudvalget i Djursland Landboforening inviterer til bedriftsbesøg hos Aarhus Universitets Forsøgsstation ved Gl. Estrup tirsdag den 18. juni kl. 19.30.

Mange har nok i de senere år kørt forbi Gl. Estrup på vej fra Auning til Randers og set en masse aktivitet på engene vest for slottet. Det er Aarhus Universitet, som har flyttet alle forsøgsaktiviteter fra Årslev forsøgsstation på Fyn til Auning.

Nu har du mulighed for at høre mere om stedet og arbejdet, når Økologiudvalget i Djursland Landboforening inviterer til rundvisning og markvandring tirsdag den 18. juni kl. 19.30 på Randersvej 8H, 8963 Auning (indkørsel ved Det Grønne Museum, derefter drejes til venstre, hvor vi mødes ved de nye bygninger vest for museets bygninger).

Forsøgsarealerne anvendes fortrinsvis til forskning og dyrkningsforsøg indenfor alle plantebaserede fødevarer som f.eks. frugt, bær og grøntsager samt bælgplanter. Aktuelt er der blandt andet forsøg med forskellige bælgplanter i monokultur og samdyrkning, håndtering af forskellige organiske gødningskilder, minimering af næringsstofudvaskning i grønsager samt frostbeskyttelse af blomsterne i frugt og bær. Selvom der ikke i år er etableret forsøg med ukrudtsbekæmpelse og efterafgrøder, er det emner, der optager folkene på stedet meget, og vi kommer undervejs også til at snakke om disse udfordringer i økologien.

Arkivfoto

Seneste nyheder
Køb en Tivolioplevelse til særpris Læs mere
Landboforeningen planlægger informationsmøde om pe… Læs mere
Djurslandgården har fået endnu et medlem Læs mere
Selvfølgelig skal vi sidde med i den grønne trepar… Læs mere
Nysgerrigheden blev stillet og de nye budt velkomm… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev