Ta’ til Åbent Landbrug på Djursland

Udgivet d. 17-08-2023 | Sabrina Brohus

Søndag den 17. september er det igen tid til årets store familiedag, når der er Åbent Landbrug 2023. Book din billet allerede nu og besøg hele to gårde på Djursland.

Mere end 85 værter fra hele landet åbner dørene for nysgerrige gæster søndag den 17. september, hvor der er Åbent Landbrug fra 10.00-16.00. Djursland er repræsenteret med hele 2 gårde, og du kan allerede nu booke din gratis billet og glæde dig til at opleve landbrugets dyr og maskiner, få halm i lommerne og masser af frisk luft.

Åbent hus eller rundvisning?

I kan vælge mellem to typer Åbent Landbrug. I kan komme til Åbent hus, hvor man på egen hånd kan komme tæt på dyrene og landbrugsmaskinerne. Her er der masser af aktiviteter for store og små, så som at klappe en kalv, bage snobrød over bål, lege i halm og meget mere. På Djursland er der Åbent Hus på Enegaard hos Mathias Hedegaard Hansen, Enegårdsvej 1, 8444 Balle.

Enegaard er en konventionel mælkeproduktion, som Mathias har drevet siden 2019. På Enegaard har køerne mulighed for at komme udenfor i en motionsfold, hvor de kan løbe rundt og spise frisk græs. På ejendommen bliver der dyrket 200 hektar jord. På markerne vokser der majs, græs, vårbyg, vinterbyg og raps, og de fleste af afgrøderne er foder til køerne.

En anden mulighed til Åbent Landbrug er en rundvisning, hvor værten viser en mindre gruppe af gæster rundt på gården og fortæller om bedriften, hverdagen, dyrene og maskinerne. Disse rundvisninger bliver hurtigt booket, så det er med at være hurtig, hvis man ønsker sådan et besøg. På Djursland er der rundvisning hos Peter Koustrup, Lunbakkevej 14, 8444 Balle, som byder indenfor på Varbjerggaard, som er en konventionel svineproduktion.

På gården er der 260 søer, 1.500 smågrise og 750 slagtegrise. Peter Koustrup er leverandør af englandsgrise til Danish Crown, hvilket betyder, at der er en række krav til, hvordan grisene vokser op. Udover arbejdet i staldene driver han også 150 hektar jord, som er næsten det samme som 300 fodboldbaner. På markerne dyrker han korn og raps.

Book din billet og find nærmeste Åbent Landbrug på https://booking.aabentlandbrug.dk/

Mathias byder velkommen til Åbent Landbrug på
Enegaard, som er en konventionel mælkeproduktion.
Foto: L&F/Åbent Landbrug

Peter Koustrup byder velkommen på Varbjerggaard, som er en konventionel griseproduktion. Foto: L&F/Åbent Landbrug.

Seneste nyheder
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere
Nu skal vi lave yoghurt Læs mere
SEGES Innovation inviterer til fødevarekonference Læs mere
Ny tilskudsordning giver tilskud til at udtage lan… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev