Ny lokal virksomhed laver klimavenlige byggerier i træ til landbruget

Udgivet d. 17-01-2023 | Sabrina Brohus

De har netop fået 2 stjerner på årets Agromek. Den lokale virksomhed Woodconstruction A/S i Hornslet vil gøre landbrugets byggeri mere bæredygtigt og klimavenligt.  Woodconstruction A/S laver byggeløsninger i limtræ og CLT, som er krydslamineret tømmer, også kaldet massivtræ. Massivtræselementerne består af krydslamineret træ i flere vinkelrette lag, der giver træet egenskaber og styrke som stål og beton.

I flere europæiske lande er det almindeligt og udbredt at bygge med CLT, men i Danmark er det stadig nyt at bruge træ i byggeri til landbruget.

”Vi kan se, at CLT er konkurrencedygtigt på egenskaber, totaløkonomi og leveringstid. Desuden er byggeri med CLT klimavenligt i hele dets livscyklus – lige fra produktionsfasen til lagring af CO2 og dets mange genanvendelsesmuligheder”, fortæller Rolf Olsen, salgschef hos Woodconstruction A/S

Woodconstruction A/S har været aktive i Danmark siden sommeren 2022, og virksomheden er netop begyndt at arbejde med de første projekter, som skal bygges i 2023.

Fotos: Woodconstruction A/S

Seneste nyheder
Landboforeningen ansætter 3 nye medarbejdere Læs mere
Årets første bedriftsbesøg Læs mere
Vild med maskiner? Kom til bedriftsbesøg hos Kni M… Læs mere
Stemningsbilleder fra weekendens markedsdag Læs mere
Har du fået styr på den nye bogføringslov? Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev