Ny ansøgningsrunde for minivådområder åbner til september

Udgivet d. 18-08-2023 | Sabrina Brohus

Fra 1. september 2023 til 30. september 2023 forventes der at åbne en ny ansøgningsrunde til minivådområder. Som noget nyt kan Vandopland Djursland også søge tilskud.

 

I 2023 er der afsat 195 mio. kr. til tilskud til minivådområder. Landmænd får som tidligere år 100 procent i tilskud til at anlægge minivådområdet og kan derudover søge om kompensation for at udtage og vedligeholde arealet. Ansøgningsrunden er denne gang kort. Der forventes at åbne op den 1. september, og ansøgningsrunden lukker igen 30. september. Som noget nyt i år kan Vandopland Djursland også søge tilskud.

Kontakt din udtagningskonsulent allerede nu 

Det er en god idé at planlægge din ansøgning allerede nu, hvis du overvejer at søge om tilskud til et minivådområde i ansøgningsrunden 2023. 

Du kan få gratis hjælp til at søge om tilskud til etablering af et minivådområde hos udtagningskonsulenterne (tidligere oplandskonsulenter). Hvis du ikke allerede er i kontakt med en udtagningskonsulent, er det en god idé at kontakte en allerede nu. 

I perioden indtil ansøgningsrunden åbner, kan du finde en udtagningskonsulent på oplandskonsulenterne.dk.

Om ordningen

Minivådområdeordningen er en af de frivillige indsatser, som skal medvirke til at beskytte vandmiljøet mod kvælstofudledning. Et minivådområde reducerer mængden af kvælstof i drænvandet, inden det ledes ud i vandmiljøet. Derudover reducerer minivådområder også mængden af fosfor i drænvandet.

Minivådområders effekt tilskrives kystvandoplandet og ikke den enkelte landmand. Minivådområder skal opretholdes i 10 år. 

Tilskuddet er finansieret med EU-midler under Landdistriktsprogrammet. 

Seneste nyheder
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere
Nu skal vi lave yoghurt Læs mere
SEGES Innovation inviterer til fødevarekonference Læs mere
Ny tilskudsordning giver tilskud til at udtage lan… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev