Landbrugsstyrelsen udbyder arealer til salg i Østjylland

Udgivet d. 11-11-2023 | Sabrina Brohus

Landbrugsstyrelsen udbyder arealer til salg beliggende ved: Fensholt vest for Odder, Selkær Enge, som er beliggende ved Kastbjerg nordvest for Grenaa, Karlby Enge, som er beliggende nord for Hornslet og Mørke Bæk, som er beliggende nordøst for Hornslet.

Arealerne ved Fensholt indgår i et vådområdeprojekt gennemført af Odder kommune. Landbrugsstyrelsen ejer ca. 12 ha af det samlede projekt på ca. 22 ha, mens de øvrige arealer ejes af lokale lodsejere. De fleste arealer henligger i græs, mens enkelte område ligger hen i mere naturlignende tilstand. Enkelte arealer er registreret som beskyttet efter naturbeskyttelsesloven §3 som hhv. eng, mose eller overdrev. Der har været søgt grundbetaling på de fleste arealer i 2023. Læs mere om projektet HER.

Selkær Enge

Arealerne indgår i et lavbundsprojekt gennemført af Naturstyrelsen. Landbrugsstyrelsen ejer 19 ha af det samlede projekt på ca. 41 ha, mens de øvrige arealer ejes af lokale lodsejere. Et mindre areal på 0,88 indgår ikke i projektet. Arealerne henligger i græs, hvor der primært er blevet afgræsset og i mindre omfang anvendt som slæt. Der har været søgt grundbetaling på arealerne i 2023. Læs mere om projektet HER.

Karlby Enge

Arealerne indgår i et lavbundsprojekt gennemført af Syddjurs kommune. Landbrugsstyrelsen ejer 144 ha af det samlede projekt på ca. 164 ha, mens de øvrige arealer ejes af lokale lodsejere. De fleste arealer henligger i græs, mens andre områder ligger hen i mere natur- og moselignende tilstand. En del arealer er registreret som beskyttet efter naturbeskyttelsesloven §3 som hhv. eng, mose eller sø. Der har været søgt grundbetaling på de fleste arealer i 2023. Læs mere om projektet HER.

Mørke Bæk

Arealerne udbydes i 2 arealer. Dels et areal på 1,9 ha, som indgår i et fosfor-ådalsprojekt. Arealet henligger primært i græs og natur. Det andet er et mindre bynært naturareal på 0,56 ha, som ikke indgår i projektet. Læs mere om projektet HER.

Seneste nyheder
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere
Nu skal vi lave yoghurt Læs mere
SEGES Innovation inviterer til fødevarekonference Læs mere
Ny tilskudsordning giver tilskud til at udtage lan… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev