Genbesøg fra Irland

Udgivet d. 23-08-2023 | Sabrina Brohus

Først var 8 bedrifter fra Djursland, som alle er en del af et større IPMWorks projekt, på inspirationstur til Irland. Nu har irerne været på genbesøg i Danmark, hvor de blandt andet var ude ved tre forskellige landmænd på Djursland.

8 ud af de i alt 11 bedrifter på Djursland, som deltager i det europæiske forsknings- og demonstrationsprojekt: IPMORKS, var inden sommerferien en tur i Irland for at hente inspiration hos de irske landmænd.

Hele forskningsprojektet går ud på at sætte fokus på brugen af IPM-strategierne, der skal mindske brugen af pesticider i markdriften, og nu har irerne så været på genbesøg i Danmark, hvor de blandt andet skulle besøge Morten Gert Nielsen, Lasse Jensen og Per Fisker Sørensen. De skulle fortælle gæsterne om deres jorde og erfaringer og tilgang til IPM-strategierne.

Efter de tre markbesøg kom gruppen til landbocenteret i Følle, hvor Carsten Kløcher først og fremmest slog fast, hvor i Danmark irerne befandt sig. Dernæst forklarede han, hvilke forskellige jordtyper, der findes på Djursland, efterfulgt af en snak om sorter og udbytter, samt hvordan kombinationen af tørke og store vandmasser – som vi har set det i år – gør det svært at være landmand i Danmark.

Carsten Kløcher satte gruppen ind i, hvordan Djursland Landboforening er sat sammen og ikke mindst, hvordan konsulenterne på landbocenteret arbejder. Om mark- og gødningsplaner, møderne og arrangementerne på landbocenteret i løbet af året, men også den løbende kommunikation og besøg hos landmanden ude på bedriften. Han forklarede, hvordan samarbejdet mellem Seges og universiteterne hænger sammen, og hvordan landboforeningen har to ansatte, som arbejder med landsforsøg, som er til gavn for hele landets landmænd. Det gav anledning til flere spørgsmål fra forsamlingen, da irere langt fra har samme netværk af vidensdeling samt konsulentbistand til rådighed.

Særligt de danske landmænds veludviklede apps til brug i f.eks. marken, imponerede de irske landmænd.

Seneste nyheder
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere
Nu skal vi lave yoghurt Læs mere
SEGES Innovation inviterer til fødevarekonference Læs mere
Ny tilskudsordning giver tilskud til at udtage lan… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev