Djursland har næse for gastronomi

Udgivet d. 27-11-2023 | Sabrina Brohus

Lokale fødevareproducenter, restauratører og besøgssteder fandt sammen til stort mad-arrangement i Aarhus Airport den 23. november. Målet: Endnu flere glade, mætte gæster på Djursland.

Kronvildt fra Løvenholm-skovene, jomfruhummer fra Anholt, vildmarks-gourmet i Mols Bjerge, havørreder fra Sletterhage, æblemost, kaffe, jordbær og meget mere. Djursland er kendt og elsket som ferie-og oplevelsesdestination, og i de senere år har stadigt flere fået øjnene op for, at Jyllands næse også er en gastronomisk rejse værd. Hvorfor ikke nyde de lokale produkter på et lokalt badehotel, konferencested eller restaurant? Dén kombination var i fokus til arrangementet “Flere sultne oplevelseskunder til Djursland” den 23. november 2023 i Aarhus Airport.

Med en omskrivning af den tidligere dagligvarekæde Faktas mundheld om, at man så gerne vil have, at kunderne bliver lidt længere, vil Djursland-aktører ved hjælp af fødevarer og lokale specialiteter udbrede budskabet om, at på Jyllands næse får man det bedste af alle verdener: Smuk, unik natur, oplevelser for livet og lækre, lokale fødevarer af høj kvalitet.

Målgruppen var fødevareproducenter, restauratører, kokke, eventmagere og andre aktører, som på den ene eller anden måde opererer i spændingsfeltet mellem fødevarer og oplevelser på Djursland.

Arrangøren var Madfællesskabet, som består af flere regioner og kommuner, heriblandt de to kommuner på Djursland. Sekretariatet for Madfællesskabet ligger hos Food Organisation of Denmark (FOOD). Her samarbejder man om at skabe mere bæredygtige fødevaresystemer og en mangfoldig produktion af lokale produkter. Alt sammen med det formål at understøtte økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed i land og by. Syddjurs Kommunes tværgående erhvervsenhed, som er de lokale virksomheders indgang til kontakt med kommunen, var naturligvis også med – klar på dialog med erhvervslivet.

Jakob Vinkler, måltidsscenograf og kunstnerisk leder af The Garden Studio, fortalte om sit samarbejde med lufthavnen med udgangspunkt i sine mangeårige erfaring med at udvikle anderledes, innovative mad-og spiseoplevelser. Pia Lange Christensen, direktør i destinationssamarbejdet VisitAarhus gjorde deltagerne klogere på den stigende interesse for gastronomi hos danske og udenlandske gæster, kaldet “gastro-turister”, og hvordan man får lokket endnu flere af dem til Djursland.

Restaurant Moment, som ligger i det bæredygtige fællesskab Friland i Feldballe i Syddjurs, er et flot eksempel på, hvordan man er lykkedes med at kombinere grønne, lokalt-producerede råvarer af høj kvalitet med en helhedsoplevelse udover det sædvanlige. Her bliver maden en del af fortællingen om lokalsamfundet og naturen på Djursland.

Også Det Grønne Museum og Restaurant Den Gamle Stald fra Auning i Norddjurs var med. De fortalte om, hvordan madoplevelser tiltrækker gæster - også udenfor højsæsonen.

Hvordan kan et hotel og konferencested bruge lokale fødevarer til at skabe helt særlige kundeoplevelser for sine gæster? Hvordan bliver den kæmpestore værdi, der ligger i at bruge

lokale, bæredygtige produkter, en del af gæstens helhedsoplevelse – og noget, som er værd at rejse efter og betale ekstra for?

Det var nogle af spørgsmålene, man sammen ledte efter svarene på den 23. november. Der var en summen af stemmer og en god energi i lokalet. Man kunne fornemme, at her blev der sået frø til nye forretningsideer og samarbejdskonstellationer.

Dagen sluttede med en rundvisning i lufthavnen, før deltagerne sagde tak for i dag og begav sig ud i det blæsende novembervejr – flyvende efter en udbytterig dag.

Ønsker I at samarbejde med Aarhus Airport? I kan allerede nu give jeres interesse tilkende ved at udfylde formularen på følgende link:

https://podio.com/webforms/29175981/2379235

Seneste nyheder
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere
Nu skal vi lave yoghurt Læs mere
SEGES Innovation inviterer til fødevarekonference Læs mere
Ny tilskudsordning giver tilskud til at udtage lan… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev