Driftsøkonomi

Analyser


Analyse af årsrapporten hjælper til med at optimere økonomien på bedriften. Via fordeling af alle indtægter og omkostninger på de driftsgrene, der er på bedriften, opnås en viden om, hvor man gør det godt, og hvor man gør det mindre godt. Derved kan fokusområder udpeges, og indsatsområder etableres med henblik på forbedringer, så potentiel mere indtjening skabes.

Driftsgrensanalysen er selve fundamentet og udgangspunktet for de resterende analyser, hvor alle indtægter og omkostninger deles op i fx salgsafgrøder, grovfoder, slagtesvin, so- og smågriseproduktion, mælkeproduktion, slagtekalve, etc.

Benchmarking er sammenligning af driftsgrenanalysens opdeling af økonomien med andre tilsvarende ejendomme af samme produktionstype og produktionsomfang.

Fraktilanalysen giver et hurtigt visuelt overblik over, om man ligger i kategorien stærk konkurrenceevne, gennemsnit eller stor forbedringspotentiale, over nogle bestemte nøgletal. I fraktilanalysen bliver der skåret helt ind til ”benet”, og det er kun de vigtigste nøgletal, der er medtaget.

Business Check hæfterne er tilfældigt udtrukket driftsgrensanalyser fra økonomidatabasen. Business Check bruges primært til individuel sammenligning af bedrifters resultater. Man kan bruge Business Check som sammenligningsgrundlag for ens egen driftsgrensanalyse. Dermed kan man blandt andet sætte fokus på fremstillingspris, krav til dækningsbidrag og afkastningsgrad.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Erik Bendix Jensen

Erik Bendix Jensen
Driftsøkonomikonsulent

8791 2084
2481 6524
ebj@landboforening.dk

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev