Webinar: Kan de nye præcisionsforædlingsteknikker give nye sorter med bedre sygdoms- eller tørkeresistens?

Udgivet d. 12-04-2024 | Sabrina Brohus

L&F inviterer den 25. april til webinar om de nye præcisionsforædlingsteknikker. Webinaret giver et unikt indblik i, hvordan L&F arbejder for at fremme brugen af den nyeste teknologi og derved styrke konkurrenceevnen.

 

Forstå hvad de nye teknikker er, og hør om Landbrug & Fødevarers arbejde for at fremme anvendelsen af præcisionsforædlingsteknikker (NBT) i EU gennem en mere hensigtsmæssig regulering. Det sker alt sammen på et webinar den 25. april kl. 14.00.

Situationen netop nu er særdeles tilspidset, da Europa-Kommissionens forslag om en særlovgivning for NBT, er midt i den politiske proces – og måske indgår i en større politisk kabale i EU, hvor der også er røre om patent-spørgsmålet i planter. NBT-forslaget hænger nøje sammen med et andet forslag om ny frølovgivning, kaldet PRM. De to lovgivninger tilsammen vil åbne for markedsføring af bedre sorter i EU – og naturligvis også i Danmark – som er nødvendige, hvis EU fortsat skal være i front på globalt plan – eller ’bare’ kunne følge med.

”Landbrug & Fødevarer arbejder intensivt på, at der i EU skaffes mulighed for, at planteforædlere får adgang til de nye præcisionsforædlingsteknikker. Det vil give muligheder for bedre sorter og mulighed for at imødegå nogle af de klimatiske og miljømæssige krav, som landbrugserhvervet skal levere på.” siger Nils Elmegaard, chefkonsulent i L&F

Deltagere på webinaret får mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Webinaret er gratis for medlemmer af en forening under L&F.

Tilmeld dig webinaret HER.

Har du spørgsmål eller emner, du gerne vil have belyst under webinaret, er du velkommen til at sende dem på forhånd til foreningskonsulent ved L&F Anders Torpegaard på ator@lf.dk

Seneste nyheder
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere
Nu skal vi lave yoghurt Læs mere
SEGES Innovation inviterer til fødevarekonference Læs mere
Ny tilskudsordning giver tilskud til at udtage lan… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev