Eleverne kom hele vejen rundt - fra stald til køledisk

Udgivet d. 15-04-2024 | Sabrina Brohus

To 6. klasser fra Rønde Skole har netop set to erfarne slagtere fra Meny i Rønde lave flotte udskæringer af Skovkvæget fra Mols bjerge. Det er projektet ”Slagt&Æd”, som er et samarbejde mellem Djursland Landboforening og Syddjurs Kommunes erhvervsenhed – herunder erhvervsplaymaker Mads Høj Christiansen, som først har sørget for, at eleverne har været på besøg hos en landmand, hvorefter de tog turen til Meny, hvor de kunne se, hvordan alt på koen bliver brugt til salg. Eleverne var noget overvældet over, at selv tungen bliver brugt til pålæg, og fedtet til krydderfedt.

Efter turen hos slagteren blev eleverne vist rundt i butikken. Her hørte de om, hvordan det er at drive en købmandsforretning med speciale i lokale produkter. De fik også en rundvisning i Meny’s bageri, hvor uddeleren fortalte, hvordan alt bliver lavet fra bunden – lige fra rugbrød til karamelsnitter og trøfler.

Fakta:

  • Projektet ”Slagt&Æd” er et samarbejde mellem Djursland Landboforening og Syddjurs Kommune.
  • Projektet ”Slagt&Æd” har til formål at danne bro mellem folkeskolen og erhvervsuddannelserne.
  • Eleverne starter projektet med at besøge en landmand, som viser rundt på sin bedrift og fortæller om sin hverdag, hvorefter de besøger Meny i Rønde, hvor de får et indblik i slagterfaget og det at drive en købmandsbutik.
  • Projektet bliver gentaget hvert år med nye skoleelever.

 

Seneste nyheder
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere
Nu skal vi lave yoghurt Læs mere
SEGES Innovation inviterer til fødevarekonference Læs mere
Ny tilskudsordning giver tilskud til at udtage lan… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev