Til høstfest i skolehaven: I år har vi lært rigtig meget om ukrudt

Udgivet d. 06-09-2023 | Sabrina Brohus

Hele Toubroskolen er engageret i skolens fælleshave. I sidste uge var der høstfest, og både landmænd og landboforeningen var inviteret med.

Med klavertoner og sang fra Povl Kjøllers ”Bondemanden, han har altid travlt” blev årets høstfest i Toubroskolens fælleshave skudt i gang.  Det er Djursland Landboforening, i samarbejde med 4H Fælleshaver, der står bag opstarten af skolehaven, som hele Toubroskolen driver med stort engagement.

Dagens festligheder startede i skolens musiklokale, da skyerne hang tungt på himlen. Efter en rask svingom til Marken er mejet – som samtlige børn kunne uden at kigge på teksten – var det tid til, at de forskellige klassetrin skulle vise og fortælle, hvad fælleshaven har budt på af læring gennem året.

Eleverne stemte i med et rungende ja, da underviseren spurgte, om det ikke var rigtigt, at det i år har været rigtig godt vejr til ukrudt.

Børnene har derfor lært utrolig meget om ukrudt. Noget er nemt at få has på, mens andet er en del mere bøvlet. Noget ukrudt gør ondt at røre ved, og der findes mange forskellige slags. På adskillige plancher nederst i lokalet var der blevet tegnet og fortalt om de forskellige tidselarter. Noget ukrudt i skolehaven er mad for andre mad. Børnene har i år oplevet, hvordan spildkorn fra vejen er blæst ind og forplantet sig som vårbyg. Fælleshaven har igen i år været rig på kartofler, som de ældste elever har haft på skemaet. Nogle af de kartofler blev senere på dagen brugt til en rask omgang kartoffelvæddeløb.

De tunge skyer blev op ad formiddagen fordrevet, og det gav anledning til, at alle blev samlet på plænen til kage og naturligvis en rundvisning i deres allesammens skolehave.

Vil du se en film fra dagen, så kan du klikke dig direkte ind på landboforeningens Facebookside HER.

Seneste nyheder
Landboforeningen står klar på årets Landbrugsmesse… Læs mere
Landboforeningen ansætter 3 nye medarbejdere Læs mere
Årets første bedriftsbesøg Læs mere
Vild med maskiner? Kom til bedriftsbesøg hos Kni M… Læs mere
Stemningsbilleder fra weekendens markedsdag Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev