Nu kan du bestille dine blomsterstriber hos landboforeningen

Udgivet d. 09-04-2024 | Sabrina Brohus

Skal du have blomsterstriber i år? Lad Djursland Landboforeningen står for etableringen af dine blomsterstriber. Det eneste du skal gøre, er at give Kjeld Andreasen en kald så klarer han resten.

 

Inden længe kører Kjeld Andreasen ud med rotorsåsættet for at etablere årets blomsterstriber. Overvejer du at få etableret striber i år? Djursland Landboforening er klar til at tage imod årets bestillinger. Det eneste, du skal gøre, er at ringe til Kjeld, pløje eller harve jorden til striberne, som skal være 3 meter brede, og så kommer Kjeld og klarer resten.

Der er i år to blomsterblandinger at vælge imellem. Den 1-årige konventionelle blanding, tilsat dværgsolsikke, og så fortsætter landboforeningen igen i år med en flerårig økologisk blanding. Her skal du dog kun forvente den farverige blomstring i det første år. På andet år vil striben primært være rig på kløver.

Hvis striben ligger ud til en vej, og hvis du ønsker det, sætter landboforeningen et skilt i din blomsterstribe med teksten: ”Pluk en blomst. Hilsen din landmand”, og herudover bliver der lagt et oversigtskort på hjemmesiden, hvor lokaliteterne for blomsterstriberne vil fremgå. Det er frivilligt, om man vil med på oversigtskortet, men tag gerne stilling, når du bestiller blomsterstriben.

Du kan også bestille og få lavet blomsterbrak med en blanding, som kan anvendes på både konventionel og økologisk bedrift. Vær opmærksom på, at arealet skal indgå i EU-ansøgningen som blomsterbrak og skal være indtegnet på markkortet. Da arealet skal være sået senest 30. april, kræver dette særlig aftale med Kjeld Andreasen.

Hvis du ønsker at få etableret blomsterstriber eller blomsterbrak, så tilmeld dig på HER eller kontakt forsøgsleder Kjeld Andreasen på 2939 5389 eller ka@landboforening.dk.

 

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Kjeld Andreasen

Kjeld Andreasen
Forsøgsleder

8791 2056
2939 5389
ka@landboforening.dk
Seneste nyheder
Besøg fra Europa-Parlamentet Læs mere
Urimeligt at skulle tilpasse sig med så kort varse… Læs mere
Landboforeningen inviterer til bedriftsbesøg hos S… Læs mere
Ny måde at indberette moms på direkte fra dit regn… Læs mere
Bedriftsbesøg: Vi tager til Balle Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev