Genvalg til Økologiudvalgets årsmøde på landbocenteret

Udgivet d. 05-02-2024 | Sabrina Brohus

Martin Vetter Jensen og Christian Vingborg var begge på valg til årsmødet i Økologiudvalget i Djursland Landboforening. De blev begge valgt for en ny toårig periode. Udvalget konstituerede sig efterfølgende med Mikkel Juhl Nielsen som formand og Christian Vingborg som næstformand.

I sidste uge aflagde formand for Økologiudvalget i Djursland Landboforening, Mikkel Juhl Nielsen, sin beretning foran 24 tilhørende til udvalgets årsmøde på landbocenteret i Følle. Her kom han blandt andet ind på de vanskelige produktionsforhold i 2023 med vejrlig modgang og store produktionsomkostninger. Derudover berørte formanden de uroligheder, som hersker i Økologisk Landsforening på baggrund af en nylig udgivet rapport fra blandt andet landsforeningen, som anbefaler en meget kraftig reduktion af den animalske produktion i Danmark, og som har fået meget kritik i branchen. Rapporten har senest resulteret i, at flere af de store brancheorganisationer som Arla, Friland og flere store foderstofselskaber har opsagt deres medlemskab i landsforeningen, og at forpersonen har trukket sig.

Efter beretning og valg fortalte Mikkel Møller Østerhaab fra landboforeningens planteavlsafdeling om ESG-rapportering og omtalte helt overordnet hvad en ESG-rapport kan indeholde. Derefter tog planteavlskonsulent i Djursland Landboforening Henrik Østergaard Nielsen over og fortalte om de klimatiltag, man som landmand kan lave for at forbedre en landbrugsbedrifts klimaaftryk samt om den årlige økologiindberetning.

Seneste nyheder
Bedriftsbesøg: LandboUngdom sørger for den grilled… Læs mere
Status på Grøn trepart – medlemsmøde med Søren Søn… Læs mere
Landboforeningen står klar på årets Landbrugsmesse… Læs mere
Landboforeningen ansætter 3 nye medarbejdere Læs mere
Årets første bedriftsbesøg Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev