Trafiklyset er åbent: Se, om dine marker er grønne eller gule

Udgivet d. 11-09-2021 | Sabrina Brohus

Nu kan du se dine marker i IMK med Landbrugsstyrelsens trafiklyssystem. Det betyder, at du kan følge med i, om Landbrugsstyrelsen vurderer, at aktivitetskravet for grundbetaling er opfyldt på dine marker.

Landbrugsstyrelsen farver dine marker grønne, når de ud fra satellitbilleder kan vurdere, at aktivitetskravet er opfyldt. Du opfylder aktivitetskravet for arealer med 1-årige afgrøder ved at dyrke arealerne med en 1-årig afgrøde. Du opfylder aktivitetskravet for arealer med græs ved, at du enten slår arealerne eller lader dem afgræsse.

Din græsmark er sandsynligvis stadig gul 

På nuværende tidspunkt skal du være opmærksom på, om du har gule marker i IMK. Selvom dine marker er gule, kan aktivitetskravet godt være opfyldt. Det skyldes, at kun en del af den samlede data er indlæst i systemet. For eksempel vil de fleste græsmarker lige nu stadig være gule. 

Hvis din mark er gul, kan årsagen være:

  • Der er en mindre forsinkelse på det, du ser i trafiklyssystemet. Landbrugsstyrelsen skal analysere data, inden du kan se dem i systemet. Det tager mellem 7 og 14 dage. Så hvis du har slået din mark for nylig, kan det være derfor, at marken stadig er gul.
  • Landbrugsstyrelsen kan ud fra analyserne af satellitbilleder endnu ikke konstatere, om aktivitetskravet er overholdt. På nogle marker skal de have yderligere data fra satellitterne, før de kan konstatere, om aktivitetskravet er overholdt. 
  • Du har endnu ikke slået din græsmark.

Vigtig skæringsdato

Kun marker, som med stor sikkerhed ikke opfylder aktivitetskravet, bliver røde 11. oktober. Mange gule marker bliver derfor aldrig røde. Hvis din mark bliver rød 11. oktober, kan du stadig nå at overholde aktivitetskravet eller ændre i dit fællesskema, da fristen for at opfylde aktivitetskravet er 25. oktober.

Seneste nyheder
Landmand bruger Facebook til at bejle til kommende… Læs mere
Pastinakkerne bød følleborgerne på grønt fra fælle… Læs mere
Webinar: Sådan indarbejder du nye rutiner hos meda… Læs mere
Trafiklyset er åbent: Se, om dine marker er grønne… Læs mere
Høsten er i hus. Det skal fejres på Torvet i Grena… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev