Kom og se Familien Frandsens minivådområde

Udgivet d. 10-05-2021 | Af Sabrina Brohus

 

Kom til Åbent minivådområde den 12. og 27. maj, og se det foreløbige eller endelig resultat af et minivådområde. Få en snak med både landmanden og den lokale oplandskonsulent, og få et indblik i deres erfaringer med etableringen af et minivådområde.

Overvejer du at etablere et minivådområde? Så tag ud og besøg en landmand med et minivådområde den 12. eller 27. maj. Her kan du få syn for sagen og svar på dine spørgsmål. Der er Åbent minivådområde flere forskellige steder i landet, dog er det forskelligt fra sted til sted, hvornår på dagen de holder åbent. På Djursland kan du den 27. maj se et færdigt minivådområde hos Familien Frandsen, Tranemosegaard, i Ørsted. Deres minivådområde er etableret med pumpe, etableret i 2020 og er 9.600 m2. Minivådområdet afvander et areal på 95 ha, og N-effekten er på 579 kg N/år.

Tilmelding

Det er gratis at deltage, og du kan godt besøge flere forskellige områder på én dag. Men husk at tilmelde dig, da der kun er plads til 18 personer ad gangen pr. minivådområde.

Tilmeld dig HER.

Ansøgningsrunden for etablering af minivådområder 2021

I 2021 kan du ansøge om tilskud til etablering af minivådområde fra d. 16. april 2021 til d. 14. september 2021. Formålet med minivådområdeordningen er at forbedre vandmiljøet ved at reducere kvælstof og fosfor fra markernes drænvand. Din lokale oplandskonsulent vil kunne hjælpe dig med en række forberedende undersøgelser, herunder udarbejdelse af selve ansøgningen om tilskud. 

Mere viden

Læs mere om minivådområder og find din oplandskonsulent på www.oplandskonsulenterne.dk.

Seneste nyheder
Videbegærlige børn på skoleudflugt ud til mælkepro… Læs mere
Ny platform skal føre bælgproducenter og aftager s… Læs mere
Stemningsbilleder fra et bedriftsbesøg Læs mere
Ny arbejdsgruppe vil arbejde for et biogasanlæg på… Læs mere
11 bedrifter på Djursland er med i nyt forskningsp… Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev