IPMWorks gruppen på tur til Rodskov

Udgivet d. 10-05-2022 | Sabrina Brohus

Erfagruppen for de 11 bedrifter, som de næste tre år skal arbejde med IPM-strategierne, som et led i et større forskningsprojekt, har netop været på besøg i Rodskov for at se på italiensk rajgræs.

Bekæmpelse af den genstridige ukrudtsart er en udfordring for mange landmænd. Det gælder også for Erling Kristensen, som var vært denne dag og samtidig er en del af IPMWorks gruppen.

Udover at tale om, hvordan man bedst muligt behandler italiensk rajgræs ud fra IPM principperne, så fik gruppen også set det forsøg, som Djursland Landboforening har etableret på Erling Kristensens arealer, som viser bekæmpelse af rajgræs i vinterhvede om efteråret ved to såtider.

Da dagens helt store tema var italiensk rajgræs, var Jens Erik Jensen fra Seges inviteret til mødet for at holde et oplæg om emnet. Det gav gruppen mulighed for at få debatteret nogle af de udfordringer, de ser på egne bedrifter.

Om IPMWorks:
IPMWORKS er et 4-årigt EU projekt, der har til formål at udbrede kendskabet til plantedyrkning under anvendelse af IPM principperne.

IPM principperne har som mål at reducere planteavlens afhængighed af pesticider under opretholdelse af en økonomisk bæredygtig planteproduktion.

På Djursland er 11 bedrifter med i forskningsprojektet.

Seneste nyheder
Kom til Åbent minivådområde 2022 Læs mere
Økologisk Sommermøde 2022 Læs mere
Bedriftsbesøg: Sølvbakkegård - stor svinebedrift m… Læs mere
Bedriftsbesøg: Turen går til Mørkholt I/S Læs mere
Sommerferie er lig med gårdbesøg på Djursland Læs mere

Samarbejdspartnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev